REDBAG steunt de onderstaande goede doelen:

DE NEDERLANDSE BRANDWONDEN STICHTING
De Nederlandse Brandwonden Stichting is opgericht voor onderzoek ter verbetering van de behandeling van brandwonden, preventieactiviteiten en het helpen om een beter leven voor patiënten met brandwonden te creëren.

Het doel van de Nederlandse Brandwonden Stichting is:

  • Het verbeteren van de behandeling van patiënten met brandwonden op alle vlakken
  • Het uitbreiden van kennis over brandwondenzorg en patiënten
  • Verbeteren van de kwaliteit van brandwondenonderzoeksprogramma's
  • Uitvoeren van de resultaten van preklinische onderzoek naar de kliniek

Daarnaast stimuleert de Nederlandse Brandwonden Stichting de samenwerking tussen de drie Nederlandse Brandwondencentra (in Beverwijk, Groningen en Rotterdam), door het stimuleren van onderzoek, onderwijs en opleiding en door de oprichting van een expertisecentrum op het gebied van zorg en brandenwondenonderzoek. Je kan hen ook direct steunen via: www.brandwondenstichting.nl

FIGHT CANCER
Bijna iedereen heeft wel iemand in zijn vrienden- of familiekring die getroffen is door kanker. Ook in het REDBAG team zijn helaas dierbaren overleden aan deze vreselijke ziekte. Gelukkig zijn er de laatste jaren ook veel lichtpuntjes. De kans op stagneren of genezen neemt toe en dat is mooi. Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

HARTSTICHTING
Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Overal in Nederland moet daarom binnen 6 minuten de juiste hulp geboden worden. De Hartstichting financiert onderzoek en geeft voorlichting en steun aan patiënten. Help mee en volg een cursus reanimeren: www.hartstichting.nl/doe-mee/leer-reanimeren. Maar de Hartstichting doet meer. Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. De Hartstichting financiert onderzoek en geeft voorlichting en steun aan patiënten.

Actie Firefighter Stair Climb

Mensen staan er vaak niet bij stil dat je als brandweermens vaak heftige en ingrijpende gebeurtenissen meemaakt. Gebeurtenissen die je niet altijd zomaar van je af kunt schudden. Soms blijven deze gebeurtenissen je achtervolgen en wat weer een grote impact heeft op het verwerkingsvermogen.

Daarom steunen wij, het evenement van Firefighter Stair Climb. Zij halen doormiddel van dit evenement geld op waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen voor de Stichting Bevrijd van PTSS, omdat zij zich inzetten voor alle hulpverleners.

Zij zijn er om mensen en onze collega’ s te helpen. Zodat mensen weer kunnen leven in plaats van “overleven.

Door nu aandacht te vragen voor PTSS hopen ook wij, dat er ook bij de brandweer meer mensen durven op te staan om hulp te gaan vragen.

Wil je namens ons een donatie doen dan kan dat ook via de onderstaande button, vergeet dat vooral niet te vermelden dat het voor de Firefighter Stair Climb actie is.

 

JOUW GOEDE DOEL
Als jouw team in actie komt voor een goed doel, of je organiseert een evenement, kan REDBAG je wellicht sponsoren. Stuur ons een e-mail via info@redbag.nl of bel +31 184 220 220  en we bespreken de mogelijkheden.

Wat zoek je?